Wat een lekkere thrillers: De D.D. Warren reeks - Lisa Gardner - Scriptgirl.nl (2024)

By Daniëlle 2 Comments

Iedere zomer heb ik vaak een leesproject. Zo heb ik eens een zomer lang veel thrillers van Karin Slaughter gelezen. Deze zomer was de D.D. Warren reeks van Lisa Gardner aan de beurt. En man, wat lezen deze thrillers lekker weg.

Nu is Lisa Gardner geen onbekende schrijfster voor mij. Ik las al eerder ‘Tot op de bodem’ van deze Amerikaanse auteur. En het gezegd, ook dat was een lekkere thriller die prima weg las.

>> Check hier de boeken van Lisa Gardner op volgorde

D.D. Warren reeks

Een tijdje terug kwam ik weer eens een boek van haar tegen in de bieb. Dat bleek het zesde deel uit de D.D. Warren reeks te zijn, En hoewel het onderdeel is een van een reeks, bleek het een thriller te zijn die prima op zichzelf kon staan.

Maar toch werd ik wel nieuwsgierig naar deze reeks. Eigenlijk wilde ik ‘m gewoon vanaf het begin lezen. Heb ik wel vaker last van. Enfin, dat bleek geen probleem. De bieb had genoeg delen en de delen die ik niet zo makkelijk kon lenen, kocht ik bij Bol.com in het Engels voor een belachelijk lage prijs.

Scherp en intelligent personage

Dus ik ben begonnen bij het eerste deel. Daarin bleek de vrouwelijke politie-rechercheur D.D. Warren helemaal niet zo’n grote rol te spelen, maar omdat dit personage zo aansloeg – figuurlijk dan he? – bij de kijkers, kreeg ze haar eigen reeks.

Terecht, D.D. Warren is een – zoals Amerikanen zo mooi zeggen – tough cookie. Ze is scherp, reuze intelligent, cynisch, vasthoudend en niet bang. En was ze in het begin nog een sarcastische single, aan het einde van de reeks is ze warempel een vrouw met man en kind. Al is die zwarte humor gelukkig gebleven.

Doodenge seriemoordenaars

Gelukkig maar, want D.D. Warren krijgt geen makkelijke zaken voor de kiezen. Neuh, denk aan doodenge seriemoordenaars, doorgeslagen malloten met een vreselijk verleden en mensen die voor minder hele gezinnen uitmoorden.

Gruwelijk

En ja, net als Karin Slaughter is Lisa Gardner niet bang om die misdaden tot in detail te beschrijven. Ik geef het toe, ik heb er een nachtmerrie of wat van gehad. En dan toch door blijven lezen, want de boeken zijn ronduit verslavend. Met dank aan het razende tempo, de spannende plotlijnen, de cliffhangers en het vaak onverwachte einde.

Ook leuk? Veel personages uit andere boeken van Lisa Gardner duiken soms ook nog eens op. En dat is weer een feest der herkenning voor de mensen die de andere boeken ook hebben gelezen.

Ik heb deze zomer dan ook haar alles in de D.D. Warren reeks gelezen. Met veel plezier. En soms een beetje afgrijzen tijdens de gruwelijke passages. Maar dat mag tijdens het lezen van een thriller. Ik vind het zelfs jammer dat ik de reeks uit heb, want nu moet ik een nieuw leesproject vinden …

Had Karin Slaughter niet een nieuw boek geschreven?

Post Views: 3.360

Meer lezen?:

  • Overleven in de wildernis: Een stap te ver- Lisa Gardner
  • Wat een rollercoaster: Niets is waar - Lisa Jewell
  • Prima thriller: Die nacht verdween ze - Lisa Jewell
Wat een lekkere thrillers: De D.D. Warren reeks - Lisa Gardner - Scriptgirl.nl (4)

About Daniëlle

Blogger ( blogt ook dagelijks op OhOhMama.nl), tv-verslaafd, historica, ooit ook eens opgeleid als journalist, webjunkie en leest meer dan goed voor d'r is. Woont in het dagelijks leven samen met een geduldige vriend, twee dochters , een hond en een eigenwijze kat.

Reader Interactions

Comments

  1. Wat een lekkere thrillers: De D.D. Warren reeks - Lisa Gardner - Scriptgirl.nl (5)Anita Lonis says

    Hoi Daniëlle,
    Misschien ben je er zelf al achter gekomen, maar ik ben momenteel het boek van Karin Slaugther aan het lezen dat in juni 2020 is uitgegeven. Titel is Verzwegen, een Will Trent Thriller. Ook ik ben fan van haar en van Lisa Gardner, D.D. Warren serie. Hiervan heb ik het recent uitgegeven boek: Als je me ziet, gereserveerd in de Bieb.
    Misschien kan Tess Gerritsen je ook bekoren met haar Rizzoli en Isles reeks.
    met een vriendelijke groet,

    Beantwoorden

    • Wat een lekkere thrillers: De D.D. Warren reeks - Lisa Gardner - Scriptgirl.nl (6)Daniëlle says

      Hi!

      Klopt. Heerlijk trouwens. Die boeken van Karin Slaughter vervelen niet. En ‘Als je me ziet’ is ook echt een aanrader. Fijn dat je ‘m al hebt kunnen reserveren. Overigens ken ik de Rizzoli & Isles reeks. Wel eens wat van gelezen. Was erg leuk! Denk dat ik in de vakantie even wat meer daarvan ga lezen. Dank voor de reminder!

      Groetjes en nog veel leesplezier!

      Daniëlle

      Beantwoorden

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wat een lekkere thrillers: De D.D. Warren reeks - Lisa Gardner - Scriptgirl.nl (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated:

Views: 6353

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.